Vliegen verjagen uit de keuken

Vliegen verjagen

Vliegen zijn veel weerzinwekkender en zieker dan we vermoedden. Ze komen in je afval, ze zwermen naar riool en lijken, ze spuwen op alles, ze zijn bedekt met bacteriën en ziektekiemen van de (letterlijke) rotzooi waar ze graag op landen, en dan lopen ze met hun groezelige voetjes over je eten. Vliegen zijn super vies. Maar misschien zijn ze nog erger dan dat. Volgens nieuw onderzoek kunnen ze allerlei ziekteverwekkers bij zich dragen en die verspreiden op hun vuile kleine lichamen – meer specifiek hun vuile kleine pootjes. Je bent ze dus liever kwijt dan rijk. Hier volgen enkele huishoudelijke tips hoe je vliegen in huis verjagen een fluitje van een cent maakt.

Hoe zich te ontdoen van vliegen buiten uw huis

Technisch gezien kunnen vliegen in je huis broeden, maar de kans is vrij groot dat ze van buitenaf binnenkomen. Meestal komen vliegen naar binnen door gescheurde raamschermen en open deuren, en ze houden ervan rond mulchstapels (waar ze in broeden) of vuilnisbakken te blijven hangen. Ook uitwerpselen van huisdieren zijn een perfecte broedplaats voor vliegen, ze kunnen daar landen voordat ze op je eten landen!

Dus de eerste tip is vooral om te gaan voorkomen dat vliegen je huis binnenkomen, dus het is belangrijk om deuren en ramen indien mogelijk gesloten te houden, voedsel af te dekken, voedselresten op te ruimen en afval in goed afgesloten deksels te bewaren. Een mepper kan handig zijn om willekeurige vliegen te vangen, er bestaan ook spray’s maar er zijn een paar huismiddeltjes die je kunt proberen om er meerdere tegelijk te vangen:

  • Meng appelciderazijn en afwasmiddel . Combineer gelijke delen van de twee in een kleine kom en voeg een snufje suiker toe aan de mix. Idealiter heeft het afwasmiddel een fruitige geur. De gefermenteerde geur van de azijn kan vliegen aantrekken, maar de zeep is echt wat hen zal doden. Het wasmiddel in zeep zal het spijsverteringskanaal van de vliegen vernietigen en kan ook hun celwanden afbreken, zegt hij.
  • Probeer vliegpapier Dit is een plakkerige strook papier die je gemakkelijk aan het plafond of waar de vliegen het meest hangen, kunt ophangen. Als vliegen (of andere gevleugelde insecten) het bekijken, blijven ze aan het papier plakken.
  • Op dezelfde manier kun je eucalyptusolie op hangende papieren stroken doen, bijvoorbeeld bij een raam, om ze af te weren, want vliegen houden niet van de geur. Dit zal ze echter alleen afstoten, niet doden.
  • Maak een frisdrankflesval.
    Neem een ​​lege plastic fles en snij het bovenste derde deel ervan af. Doe suikerwater in het onderste derde deel en plaats dan je uitgesneden stuk er weer bovenop, maar draai het ondersteboven zodat de bovenkant van de fles naar de vloeistof wijst. Zo creëer je een soort trechter. De vliegen zullen zich een weg banen in de fles, maar zullen er niet meer uit kunnen komen.

Wanneer bel je een professional voor je vliegprobleem?

Insectenspray ‘s worden massaal verkocht, maar vooral bij overmatig gebruik, kunnen deze bijwerkingen veroorzaken. Deze sprays zijn niet alleen schadelijk voor de insecten die je niet lust, maar kunnen ook schadelijk zijn voor mensen en je huisdieren, dus wees voorzichtig.

Tenzij je een vliegenplaag in je huis hebt (wat vrij zeldzaam is), is het belangrijk om vliegen te bestrijden aan de buitenkant van je huis en dan je best te doen om te voorkomen dat ze naar binnen zweven.
Maar als je het gevoel hebt dat je constant vliegen ziet, ze buitengewoon hinderlijk zijn en huismiddeltjes niet werken, dan is het misschien tijd om een ​​professionele verdelger in te schakelen.

Vliegen verjagen uit de keuken
Schuiven naar boven