Fruitvliegjes bestrijden in de keuken

Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes kunnen je het hele jaar door plagen, maar ze zijn vooral productief in de late zomer en herfst. Fruitvliegen staan ​​bekend om hun kleine formaat, rode ogen en bruine lichamen. Hoewel het lijkt alsof het fruitvliegen uit het niets komen om je huis besmetten, komen ze vaak binnen via vochtige, fermenterende groenten en fruit . Heb je net een fruit- en groenten voorraad mee uit de supermarkt? Weet dat dit hun geliefde plek om massaal eieren te leggen. Ze voeden zich ook met voedselresten die te vinden zijn op poetslappen en dweilen, op lege flessen en blikjes en bij vuilniszakken. Wij laten je in dit artikel zien dat fruitvliegjes bestrijden best eenvoudig is om te doen.

Wat je nog niet wist over fruitvliegjes!

Fruitvliegen verspreiden bacteriën en schimmels die ze meedragen op hun harige pootjes. Op deze manier besmetten ze ander voedsel en versnelt het rottingsproces van groente en fruit. Maar er zijn nog andere interessante weetjes voor wie zich helemaal op deze onverwachte gasten wil verdiepen:

 • Fruitvliegen leven en broeden gretig in afvoeren, waar ze vaak het voedsel en vocht kunnen vinden dat ze nodig hebben. Hoewel het lijkt alsof ze zouden worden weggespoeld wanneer je de kraan laat lopen, overleven ze vaak deze vloed van water.
 • Ze kunnen tot 500 eieren per keer leggen en onder goede omstandigheden kunnen ze tot 40-50 dagen leven.
 • Hongerige fruitvliegjes hebben zelfs ​​alcohol en suikerhoudende dranken op het menu staan.
 • Fruitvliegen maken geen onderscheid over waar ze hun voedsel vandaan halen – als ze iets te eten kunnen vinden in je slaapkamer, badkamer of woonkamer, blijven ze rondhangen. Ook op tapijten die wat vocht bevatten van gemorste wijn, bier of frisdrank zijn belangrijke lokstoffen.

Fruitvliegjes bestrijden? Doe het zo!

Hoewel fruitvliegen kunnen worden beheerd met insecticidesprays in spuitbussen, of met lokdozen verkrijgbaar in speciaalzaken, kan het ook op een kosteloze manier. Uiteraard is voorkomen de beste manier om een ​​​​plaag te voorkomen. Hiervoor moeten bronnen van aantrekking verwijderd worden:

 • Sluit voedingswaar af in luchtdichte potten, bewaar ze in de koelkast en verwijder alle overrijpe producten.
 • Voorkom dat deze insecten de woning binnenkomen door gaasschermen op ramen en deuren te installeren.
 • Maag prullenbakken iets sneller leeg en maak ze schoon met een sopje.
 • Verwijder vuil van apparaten, inclusief de vaatwasser.
 • Vervang of was poetslappen of sponzen iets sneller.
 • Poets regelmatig opbergplekken waar voeding bewaard wordt
 • Spoel gootstenen en afvoeren door met een reinigingsvloeistof.
 • Houd spoelbakken droog wanneer ze niet in gebruik zijn.

Fruitvliegval maken

In slechts enkele minuten kun je je huis snel van fruitvliegjes verlossen door deze eenvoudige, zelfgemaakte val te maken van ingrediënten die je al in je kast hebt staat namelijk appelazijn en afwasmiddel. Azijn is het een goedkoop ingrediënt en stoot , in tegenstelling tot veel commerciële producten, geen schadelijke, agressieve dampen uit!
Door een potje appelazijn in de nabijheid van de vliegjes te zetten worden deze aangetrokken door hun geur. Je kan ook een fles met een kleine hals gebruiken om de ontsnappingspogingen te verkleinen!
Het zijn echter de paar druppels afwasmiddel die hun werk doen: het afwasmiddel de oppervlaktespanning van de azijn breekt, vallen de fruitvliegjes erin en verdrinken. Zeg maar dag tegen die vervelende zwerm.

Een tweede methode is de via een papieren kegel, azijn en oud fruit.Leg wat stukjes zeer rijp fruit in een pot en besprenkel met azijn Rol vervolgens wat papier in een kegel en steek het in de pot, waarbij u de smalle opening naar beneden plaatst. De geur van rottende producten zal helpen om de fruitvliegjes in het mengsel te lokken, maar het kegelvormige deel van deze fruitvliegjesval maakt het moeilijk voor ze om eruit te komen.

Fruitvliegjes bestrijden in de keuken
Schuiven naar boven