Runderrollade recept

Vooral tijdens de feestdagen is rollade een heerlijk gerecht dat vaak wordt gegeten. Maar het is zeker niet alleen geschikt voor tijdens deze speciale dagen hoor! Je kunt het eigenlijk het hele jaar door eten. Er zijn tal van recepten te vinden van rollades die je kunt maken voor de grote en de kleine eters. Een van de lekkerste rollades die je kunt maken is een heerlijke runderrollade. Een rollade maak je niet zomaar, dan moet je natuurlijk wel wat tijd en aandacht aan besteden. En als je het goed doet, ben je er niet langer dan twee uur aan kwijt om een heerlijke rollade op tafel te zetten. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer zes personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 knoflook
 • 6 eetlepels olijfolie
 • 1 kg runderrollade
 • Kruiden, zoals tijm, rozemarijn en oregano
 • Eventueel ontbijtspek

Aan materiaal heb je nodig:

 • ovenschaal (20 x 30 cm)
 • keukenmachine
 • keukentouw

Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

 1. Allereerst is het belangrijk dat je de oven verwarmt op zo’n 200 graden. Pak vervolgens de knoflook en pak wat teentjes van de knoflookbol. De knoflook zet je vervolgens in de schaal en bestrijk je met olie. Het geeft een heerlijke smaak als je de knoflook ongeveer 20 minuten poft. Wanneer dit gebeurd is, laat je de knoflook afkoelen en duw je de teentjes knoflook er uit. Je laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.
 2. Dan ga je verder met de oven die je terugzet op 140 graden. Verwijder de elastiekjes van de rollade en maak het vlees open. Dit bestrooi je vervolgens met peper en zout. De blaadjes van de kruiden vermaal je vervolgens ongeveer een minuut lang in de keukenmachine. Doe hier wat olie bij.
 3. Het vlees heb je als het goed is nog opengeduwd. Bestrijk de binnenkant van het vlees met ongeveer 2/3 van de kruidenolie. Daar doe je ook de knoflook bij. Je pakt vervolgens het touw en je bind de rollade met het touw om. Dit pakketje leg je vervolgens in de ovenschaal. Het vlees kan je vervolgens dicht duwen en bestrijken met de rest van de kruidenolie die je nog over hebt. Als je een spekliefhebber bent kun je de rollade ook omwikkelen met het spek. Nu is het de hoogste tijd om het vlees te bakken in de oven. Dit doe je door het 75 minuten lang rosé te bakken in de oven.
 4. Wanneer het vlees klaar is, haal je het rustig en voorzichtig uit de oven maar dien je het nog niet gelijk op. Laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de smaken goed tot hun recht komen en zodat het vlees zo dadelijk makkelijk aan te snijden is.

Een handige tip voor het bereiden van een runderrollade

Zoals je merkt neemt het maken van een goede rollade wel wat tijd in beslag. Het is dus geen stuk vlees die je even snel klaarmaakt. Zeker niet als je bezoek verwacht. Zorg er dan altijd voor dat je de rollade een dag van tevoren maakt. Zo kun je er goed de tijd voor nemen om het goed te bereiden. Het bakken kun je eventueel wel op de dag zelf doen als je een grote waarde hecht aan de smaken van het vlees. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de kruiden en de specerijen een dag van tevoren in te laten trekken zodat het een dag later alleen nog maar hoeft te worden gebakken en je een heerlijk vleesgerecht op tafel hebt. Je bent vrij in keuze, maar neem echt de tijd voor de bereiding.

Bavette rollade

Wil je een runde rollade die net een beetje anders is dan normaal? Verdiep je dan eens in de bavette. Met dit stuk vlees kan je een geweldige runder rollade maken.

Runderrollade recept
Schuiven naar boven