Zweedse kaneelbroodjes

Zweedse kaneelbroodjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze zoete, knapperige broodjes zijn een perfecte snack of ontbijt. Ze zijn gevuld met een heerlijke kaneel-suiker-vulling en worden gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Met dit recept kun je in een mum van tijd een heerlijke zelfgemaakte versie van deze klassieke Zweedse lekkernij maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 50 gram suiker

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 250 gram boter, op kamertemperatuur

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 2 theelepels kaneel

– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de boter toe en kneed tot een deeg.

4. Voeg de eieren, melk, kaneel en suiker toe en kneed tot een glad deeg.

5. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.

6. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 5 cm.

7. Leg de vierkanten op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de broodjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

9. Laat de broodjes afkoelen en geniet ervan!

Zweedse kaneelbroodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven