Tahina

Tahina is een heerlijke, veelzijdige saus die vaak wordt gebruikt in de Mediterrane keuken. Het is gemaakt van gemalen sesamzaad en is een geweldige manier om je gerechten een extra smaak en textuur te geven. In dit recept leer je hoe je een heerlijke tahina maakt met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 1 kopje gemalen sesamzaad

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel chilipoeder (optioneel)

Instructies:

1. Doe de gemalen sesamzaad in een blender of keukenmachine en maal het tot een fijne pasta.

2. Voeg het citroensap, olijfolie, zout, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en mix alles goed.

3. Breng de tahina op smaak met meer zout, citroensap of olijfolie naar smaak.

4. Serveer de tahina bij je favoriete gerechten of gebruik het als dip voor groenten of brood. Geniet ervan!

Tahina

Geef een reactie

Schuiven naar boven