Zweedse gehaktballetjes

Zweedse gehaktballetjes zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze gehaktballetjes zijn gemaakt met een combinatie van gehakt, ui, eieren, paneermeel en kruiden. Ze zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als bijgerecht. Serveer ze met aardappelpuree, groenten en een lekkere saus.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 eieren
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel nootmuskaat
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt, de ui, de eieren, het paneermeel, het zout, de peper en de nootmuskaat in een kom en kneed het geheel goed door elkaar.

3. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm de boter in een ovenschaal en leg de balletjes erin.

5. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

6. Serveer de zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree, groenten en een lekkere saus.

Zweedse gehaktballetjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven