Zwarte bonensaus

Zwarte bonensaus is een heerlijke, smaakvolle saus die je kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een perfecte manier om een gerecht een extra smaak te geven. Deze saus is heerlijk bij geroosterd vlees, gebakken aardappelen of als dip voor tortilla chips. Hieronder volgt een recept voor zwarte bonensaus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blik zwarte bonen, uitgelekt

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de zwarte bonen, tomatenpuree, komijnpoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten koken.

5. Voeg het citroensap toe en roer goed.

6. Laat de saus nog 5 minuten koken.

7. Voeg de verse koriander toe en roer goed.

8. Serveer de saus warm.

Zwarte bonensaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven