Zwarte bonen

Zwarte bonen zijn een heerlijke, voedzame en veelzijdige ingrediënt die je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept worden zwarte bonen gecombineerd met knapperige groenten, kruidige kruiden en een heerlijke saus om een smakelijke maaltijd te creëren. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Serveer het met rijst of een andere zijgerecht naar keuze. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 2 blikken zwarte bonen, uitgelekt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Saus:

– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels appelazijn
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika’s, komijnpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder, chilipoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de zwarte bonen toe en roer goed om.

5. Meng de ingrediënten voor de saus in een kom en voeg toe aan de bonen. Roer goed om.

6. Verdeel de bonen over een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 20-25 minuten.

7. Serveer met rijst of een ander zijgerecht naar keuze.

Zwarte bonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven