Zuurkool

Zuurkool is een heerlijk en gezond gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een gerecht dat gemaakt wordt van gekookte en gefermenteerde kool, en het is een van de meest populaire gerechten in Nederland. In dit recept leer je hoe je zuurkool kunt maken met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 kilo gekookte kool
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de gekookte kool toe en bak deze voor ongeveer 5 minuten.

4. Voeg de azijn, suiker, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

6. Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de zuurkool gedurende ongeveer 30 minuten.

7. Serveer de zuurkool warm met aardappelen of brood.

Zuurkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven