Pompoen

Pompoen is een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat veel verschillende smaken en texturen heeft. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een heerlijke pompoensoep met een vleugje kruiden. Deze soep is een perfecte manier om de herfst te vieren en te genieten van de smaken van het seizoen.

Ingrediënten:

– 1 grote pompoen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 laurierblaadjes

– 2 lente-uitjes, gesnipperd

– 2 theelepels komijnpoeder

– 2 theelepels kurkuma

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 liter groentebouillon

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de ui, knoflook, laurierblaadjes en lente-uitjes toe. Bak de groenten op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

3. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, gemberpoeder en chilipoeder toe en bak nog eens 2 minuten.

4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

5. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.

6. Breng de soep op smaak met zout en peper.

7. Serveer de soep met wat extra lente-uitjes en een scheutje olijfolie.

Pompoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven