Zuurkool ouderwets

Zuurkool ouderwets is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit gekookte zuurkool, spek, uien en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor zuurkool ouderwets.

Ingrediënten:

– 1 kilo zuurkool
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels boter
– 200 gram spek, in blokjes
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Spoel de zuurkool af en laat het uitlekken.

3. Verhit de boter in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook.

4. Voeg de spekjes toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Voeg de zuurkool toe en roer goed door.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet deze in de oven.

9. Bak de zuurkool ongeveer 30 minuten in de oven.

10. Serveer de zuurkool ouderwets met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Zuurkool ouderwets

Geef een reactie

Schuiven naar boven