Soto ajam lonny

Soto ajam lonny is een heerlijke Indonesische kippensoep die wordt geserveerd met kokosmelk, kruiden en groenten. Het is een eenvoudig recept dat eenvoudig te maken is en een heerlijke smaak heeft. Het is een geweldige manier om een gezonde maaltijd te maken die heerlijk smaakt.

Ingrediënten:

– 1 kip, gesneden in stukken

– 2 eetlepels olie

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 theelepels gemberpoeder

– 2 theelepels kurkuma

– 2 theelepels komijnpoeder

– 2 theelepels sambal oelek

– 2 theelepels ketoembar

– 2 theelepels laos

– 2 theelepels zout

– 2 laurierblaadjes

– 2 lente-uitjes, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 wortels, in blokjes gesneden

– 2 koppen kippenbouillon

– 2 koppen kokosmelk

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de kip toe. Bak de kip totdat het gaar is.

2. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, sambal oelek, ketoembar, laos en zout toe en bak totdat de ui zacht is.

3. Voeg de laurierblaadjes, lente-uitjes, tomaten, aardappelen en wortels toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, citroensap en peterselie toe en breng aan de kook.

5. Laat de soep zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.

6. Serveer de soep met rijst en extra peterselie.

Soto ajam lonny

Geef een reactie

Schuiven naar boven