Croque monsieur

Croque monsieur is een klassieke Franse snack die bestaat uit een geroosterd broodje met kaas en ham. Het is een eenvoudig en smakelijk recept dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor een heerlijke croque monsieur.

Ingrediënten:

– 4 sneetjes witbrood
– 4 plakjes ham
– 4 plakjes kaas
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kop melk
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel Worcestersaus
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat het mengsel een paar minuten zachtjes koken.

3. Voeg de melk toe en roer goed. Laat het mengsel op laag vuur koken totdat het dikker wordt.

4. Voeg de mosterd, Worcestersaus, zout en peper toe en roer goed.

5. Leg de sneetjes witbrood op een bakplaat en beleg elk sneetje met een plakje ham en kaas.

6. Giet het sausmengsel over de sneetjes en zet de bakplaat in de oven. Bak de croque monsieur gedurende 10-15 minuten totdat de kaas gesmolten is en het brood goudbruin is.

7. Serveer de croque monsieur warm met een salade.

Croque monsieur

Geef een reactie

Schuiven naar boven