Zoutvlees

Zoutvlees is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in veel verschillende culturen. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit vlees dat is gekruid met zout en andere kruiden, en vervolgens gekookt of gebakken. Het resultaat is een smakelijk, sappig stuk vlees dat perfect is voor een maaltijd of als bijgerecht. Hieronder volgt een recept voor zoutvlees dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg varkensvlees, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels zout
– 1 eetlepel peper
– 1 eetlepel knoflookpoeder
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels gedroogde oregano
– 2 eetlepels gedroogde tijm
– 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
– 2 eetlepels gedroogde basilicum
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng alle kruiden en het zout in een kom.

3. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.

4. Leg de blokjes vlees in een ovenschaal en strooi de kruidenmengsel erover.

5. Roer alles goed door elkaar zodat het vlees goed bedekt is met de kruiden.

6. Bak het vlees in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het gaar is.

7. Serveer het zoutvlees met aardappelpuree of rijst.

Zoutvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven