Zongedroogde tomaat

Zongedroogde tomaten zijn een heerlijke manier om de smaak van de zomer vast te houden. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept leer je hoe je zelf zongedroogde tomaten kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg tomaten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.

2. Was de tomaten en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

3. Leg de tomatenplakjes op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie, zout en peper.

4. Bak de tomatenplakjes in de oven gedurende ongeveer 8 uur.

5. Haal de tomatenplakjes uit de oven en laat ze afkoelen.

6. Bewaar de zongedroogde tomaten in een luchtdichte container.

Je zongedroogde tomaten zijn nu klaar om te eten! Geniet ervan!

Zongedroogde tomaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven