Oudhollandse erwtensoep

Oudhollandse erwtensoep is een heerlijke, traditionele soep die al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig recept dat een heerlijke, smaakvolle soep oplevert. Deze soep is een geweldige manier om een koude winteravond te verwarmen. Hieronder volgt het recept voor oudhollandse erwtensoep.

Ingrediënten:

– 500 gram erwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels kruidnagel
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Laat de erwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de wortels, aardappelen, laurierblaadjes, kruidnagel, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de erwten toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

6. Laat de soep zachtjes koken tot de erwten gaar zijn.

7. Breng de soep op smaak met zout en peper.

8. Serveer de soep met een stukje roggebrood.

Oudhollandse erwtensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven