Zoete aardappel vegetarisch

Vegetarische zoete aardappel is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een geweldige manier om de smaak van zoete aardappel te combineren met een verscheidenheid aan groenten, kruiden en specerijen. In dit recept gebruiken we een combinatie van paprika, ui, knoflook, tomaten, koriander en komijn om een smaakvolle, voedzame maaltijd te creëren. Serveer deze vegetarische zoete aardappel met een salade of een andere groente voor een volledige maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Rooster de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, tomatenblokjes, komijn en koriander toe en bak gedurende 5-7 minuten, of totdat de groenten zacht zijn.

4. Voeg de geroosterde zoete aardappelblokjes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de vegetarische zoete aardappel met een salade of andere groente.

Zoete aardappel vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven