Zoete aardappel friet

Heerlijke zoete aardappel friet is een gezonde en smakelijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. De zoete aardappelen zijn een goede bron van vezels, vitamine A en kalium. Door de zoete aardappelen te bakken in plakjes, krijg je een knapperige, smaakvolle friet die je kunt serveren als bijgerecht of als snack. Hieronder volgt een recept voor zoete aardappel friet.

Ingrediënten:

– 2 zoete aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel uienpoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

3. Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bestrooi met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.

5. Bak de zoete aardappel friet in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze knapperig en goudbruin zijn.

6. Serveer de zoete aardappel friet warm.

Zoete aardappel friet

Geef een reactie

Schuiven naar boven