Citroen

Citroen is een veelzijdige vrucht die veel verschillende smaken en texturen kan toevoegen aan een gerecht. Het is een perfecte manier om een gerecht een frisse, zure smaak te geven. In dit recept gebruiken we citroen om een heerlijke, zomerse salade te maken.

Ingrediënten:

– 2 grote citroenen, geschild en in plakjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 kopje gesneden komkommer

– 1 kopje gesneden tomaten

– 1 kopje gesneden rode ui

– 1 kopje gesneden koriander

– 1 kopje gesneden avocado

– 1 kopje gesneden feta

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de citroenplakjes op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Rooster de citroenplakjes in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

4. Haal de citroenplakjes uit de oven en laat ze afkoelen.

5. Meng in een grote kom de honing, zout, peper, komkommer, tomaten, rode ui, koriander, avocado en feta.

6. Voeg de afgekoelde citroenplakjes toe aan de salade en meng alles goed.

7. Serveer de salade direct of bewaar deze in de koelkast tot gebruik.

Citroen

Geef een reactie

Schuiven naar boven