Zoete aardappel broccoli

Het recept voor zoete aardappel broccoli is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een combinatie van zoete aardappel, broccoli en knapperige uien, gekruid met kruiden en gebakken in olijfolie. Het is een geweldige maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is.

Ingrediënten:

– 2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 1 broccoli, in roosjes gesneden

– 1 ui, gesnipperd

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel knoflookpoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en bestrooi met de komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.

3. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

4. Bak de zoete aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.

5. Voeg de broccoli en ui toe aan de bakplaat en meng alles goed door elkaar.

6. Bak nogmaals gedurende 15 minuten.

7. Serveer de zoete aardappel broccoli met wat extra olijfolie en kruiden naar smaak.

Zoete aardappel broccoli

Geef een reactie

Schuiven naar boven