Zoervleisj

Zoervleisj is een traditionele Belgische stoofpot die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende soorten vlees, groenten en kruiden. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kip, rundvlees, spek, wortelen, uien, knoflook, tomatenpuree, kruiden en witte wijn. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle stoofpot die perfect is om te delen met familie en vrienden.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 500 gram rundvlees
– 200 gram spek
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 wortelen
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, laurierblad)
– 1 glas witte wijn
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd het vlees in blokjes en leg deze in een ovenschaal.

3. Snijd de uien, knoflook, wortelen en spek in kleine stukjes en voeg deze toe aan de ovenschaal.

4. Voeg de tomatenpuree, kruiden, witte wijn, olijfolie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

5. Zet de ovenschaal in de oven en laat de zoervleisj ongeveer 1,5 uur stoven.

6. Serveer de zoervleisj met aardappelpuree of rijst.

Zoervleisj

Geef een reactie

Schuiven naar boven