Zijden tofu

Zijden tofu is een heerlijke, veelzijdige en gezonde optie voor een maaltijd. Het is een soort tofu die licht en zacht is, en het is perfect om te gebruiken in veel verschillende gerechten. In dit recept zullen we zijden tofu koken met een heerlijke saus van sojasaus, sesamolie, knoflook en gember. Het resultaat is een smaakvolle, gezonde maaltijd die je helemaal zelf kunt maken.

Ingredi├źnten:

– 400 gram zijden tofu

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 teentje knoflook, geperst

– 1 theelepel geraspte gember

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel sesamzaadjes

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zijden tofu op een bakplaat en bestrijk het met olijfolie.

3. Bak de tofu in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen de sojasaus, sesamolie, knoflook, gember, zout en peper in een kleine pan.

5. Haal de tofu uit de oven en giet de saus erover.

6. Bestrooi met sesamzaadjes en bak nog eens 5 minuten in de oven.

7. Serveer de zijden tofu met de saus en geniet ervan!

Zijden tofu

Geef een reactie

Schuiven naar boven