Zhug

Zhug is een heerlijke, pittige saus uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van een mengsel van kruiden, knoflook, chilipepers en olie. Het is een veelgebruikte saus in de Israëlische keuken en wordt vaak gebruikt als dip, marinade of als smaakmaker voor gerechten. In dit recept leer je hoe je zelf zhug kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 theelepels gemalen komijn
– 2 theelepels gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel gemalen zwarte peper
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels fijngehakte verse koriander

Bereidingswijze:

1. Doe alle kruiden in een kom en meng goed.

2. Voeg de olijfolie, citroensap en fijngehakte koriander toe en meng alles goed.

3. Breng de saus op smaak met zout en peper.

4. Serveer de zhug als dip of als smaakmaker voor gerechten.

Zhug

Geef een reactie

Schuiven naar boven