Zelfrijzend bakmeel

Zelfrijzend bakmeel is een veelgebruikt ingrediënt in veel bakrecepten. Het is een mengsel van meel, bakpoeder en zout dat wordt gebruikt om gebakken producten zoals koekjes, cakes en brood te maken. Het is een eenvoudig ingrediënt om te gebruiken en het resultaat is altijd heerlijk. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijk gebakken product kunt maken met zelfrijzend bakmeel.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram boter
– 125 gram suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren, vanille extract en bakpoeder toe en mix het geheel goed.

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng het geheel tot een glad deeg.

5. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg over de vorm.

6. Bak het gebak in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat het gebak afkoelen en geniet ervan!

Zelfrijzend bakmeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven