Lecso

Lecso is een Hongaarse stoofschotel die wordt gemaakt met paprika, tomaat, ui en aardappelen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes groenten in je koelkast op te maken. Hier is een recept voor lecso dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 rode paprika’s, in blokjes gesneden

– 2 groene paprika’s, in blokjes gesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel suiker

– 1 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika’s, tomaten en aardappelen toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en breng aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 30 minuten.

7. Serveer de lecso met rijst of brood.

Lecso

Geef een reactie

Schuiven naar boven