Zelf hamburgers maken

Hamburgers zijn een klassiek en lekker gerecht dat iedereen kan maken. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit kun je een heerlijke hamburger maken die je zelf thuis kunt bereiden. Hieronder volgt een recept voor het maken van zelfgemaakte hamburgers.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ei
– 1 eetlepel Worcestershire saus
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel fijngehakte ui
– 1 eetlepel fijngehakte knoflook
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels paneermeel
– 4 hamburgerbroodjes

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt, ei, Worcestershire saus, mosterd, ui, knoflook, zout en peper in een kom.

2. Voeg het paneermeel toe en kneed het geheel goed door.

3. Maak 4 gelijke balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de hamburgers op de hamburgerbroodjes en beleg ze naar smaak met sla, tomaat, augurk, ketchup, mosterd en/of andere ingrediënten.

6. Serveer de hamburgers met frietjes of salade.

Eet smakelijk!

Zelf hamburgers maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven