Zeeuwse mosselen

Zeeuwse mosselen zijn een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Ze zijn lekker, voedzaam en eenvoudig te bereiden. In dit recept worden de mosselen gekookt in een kruidige tomatensaus met knoflook, ui en witte wijn. Serveer de mosselen met een frisse salade en een glas witte wijn voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kg verse zeeuwse mosselen

– 2 uien, fijngesneden
– 4 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 glas witte wijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Spoel de mosselen af onder koud stromend water en verwijder eventuele bevroren of beschadigde schelpen.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur gedurende 3-4 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes, witte wijn, oregano, basilicum, zout en peper toe en breng aan de kook.

4. Voeg de mosselen toe en laat de saus 5-7 minuten koken. Schud de pan af en toe om de mosselen goed te laten marineren in de saus.

5. Als de mosselen open staan, zijn ze klaar. Serveer de mosselen meteen met een frisse salade en een glas witte wijn.

Zeeuwse mosselen

Geef een reactie

Schuiven naar boven