Bloemkool soep

Bloemkoolsoep is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte manier om bloemkool te gebruiken, en het is ook een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Deze bloemkoolsoep is een heerlijke, romige soep die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 laurierblaadjes
– 1 liter groentebouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 kopje room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de bloemkoolroosjes, laurierblaadjes, groentebouillon, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het 15 minuten koken.

3. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en roer goed door.

4. Breng de soep op smaak met zout en peper.

5. Serveer de soep met wat extra room en wat fijngehakte peterselie. Geniet ervan!

Bloemkool soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven