Zeeuwse bolus

Zeeuwse bolussen zijn een heerlijk zoete traktatie die al generaties lang worden gemaakt in Zeeland. Deze bolussen zijn gemaakt van een deeg dat bestaat uit bloem, suiker, boter, eieren en melk. Het deeg wordt vervolgens gevormd tot bolletjes en gebakken in de oven. De bolussen zijn heerlijk zoet en kunnen worden gegeten als een snack of als dessert. Hieronder volgt een recept voor het maken van zeeuwse bolussen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 250 gram suiker
– 250 gram boter
– 2 eieren
– 250 ml melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, boter, eieren en melk in een kom en kneed het deeg tot een soepel geheel.

3. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd er bolletjes van.

4. Leg de bolletjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten.

5. Laat de bolussen afkoelen en geniet ervan!

Zeeuwse bolus

Geef een reactie

Schuiven naar boven