Zeekraal

Zeekraal is een heerlijke, veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt zeekraal gebakken met knoflook, citroen en olijfolie. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle bijgerecht dat perfect past bij een mediterraan gerecht.

Ingrediënten:

– 500 gram zeekraal
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 citroen, geperst
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de zeekraal en verwijder de harde stelen.

3. Leg de zeekraal op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

4. Voeg de knoflook, citroensap, zout en peper toe en meng alles goed.

5. Bak de zeekraal in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de zeekraal gaar is.

6. Serveer de gebakken zeekraal warm als bijgerecht.

Zeekraal

Geef een reactie

Schuiven naar boven