Champignonsaus

Champignonsaus is een heerlijke saus die je kunt maken met champignons, room en kruiden. Het is een perfecte saus om te serveren bij vlees, vis of gegrilde groenten. Deze champignonsaus is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kopje room
– 1 eetlepel gehakte peterselie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de champignons toe. Bak de champignons op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg de bloem toe en roer goed. Bak nog een paar minuten.

3. Voeg de room toe en roer goed. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

5. Laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de saus bij vlees, vis of gegrilde groenten.

Champignonsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven