Zeekraal vegetarisch

Zeekraal is een heerlijke, veelzijdige groente die een geweldige toevoeging is aan een vegetarisch gerecht. In dit recept combineren we zeekraal met een aantal andere ingrediënten om een smakelijke, gezonde maaltijd te creëren. We gebruiken knoflook, ui, paprika, tomaten, olijfolie en kruiden om de smaak te versterken. Dit gerecht is eenvoudig te maken en is een geweldige optie voor een snelle, gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram zeekraal
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de zeekraal en snijd deze in stukken.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak deze ingrediënten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de zeekraal toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak gedurende 15 minuten.

7. Serveer de zeekraal warm met een salade of andere groenten.

Zeekraal vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven