Zebra cake

Zebra cake is een heerlijke, unieke cake die een leuke twist aan je baksel geeft. De cake heeft een zebra-achtig patroon dat wordt gecreëerd door het alternerend toevoegen van donkere en lichte cakebatter. Deze cake is perfect voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor zebra cake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 2 eieren
– 1 kopje melk
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/4 kopje cacaopoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de gesmolten boter, eieren, melk en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag.

4. Verdeel het beslag in twee gelijke delen.

5. Voeg aan één deel het cacaopoeder toe en mix goed.

6. Vet een cakevorm in en giet eerst het lichtbruine beslag in de vorm.

7. Giet daarna het donkere beslag eroverheen.

8. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de cake afkoelen en geniet ervan!

Zebra cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven