Zandkoekje

Zandkoekjes zijn een klassiek Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gebakken. Deze zandkoekjes zijn licht, knapperig en heerlijk zoet. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Met deze recept kun je eenvoudig zandkoekjes maken die je hele gezin zal smullen.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille extract

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg het ei, vanille extract en melk toe en kneed het deeg tot het een glad deeg wordt.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot het ongeveer 5 mm dik is.

6. Steek met een koekvormpje koekjes uit het deeg.

7. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-12 minuten.

9. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Zandkoekje

Geef een reactie

Schuiven naar boven