Khachapuri

Khachapuri is een traditioneel Georgisch gerecht dat bestaat uit een deegbol gevuld met kaas. Het is een heerlijk comfort food dat je gemakkelijk thuis kunt maken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke khachapuri kunt maken met een knapperig deeg en een zachte kaasvulling.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water
– 200 gram feta kaas
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

2. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens een uur rusten.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne plak.

5. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Verdeel de feta kaas over de plakken en vouw de plakken dubbel.

7. Bestrijk de bovenkant van de plakken met boter en bestrooi met gehakte peterselie.

8. Bak de khachapuri in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer de khachapuri warm met een salade.

Khachapuri

Geef een reactie

Schuiven naar boven