Gebakken aardappelen met groenten en ei

Gebakken aardappelen met groenten en ei is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is ook een geweldige manier om de restjes groenten in je koelkast op te maken. Hieronder volgt het recept voor gebakken aardappelen met groenten en ei.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kopje gemengde groenten (bijvoorbeeld paprika, courgette, aubergine, champignons, etc.)
– 2 eieren

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze 5-7 minuten, of totdat ze lichtbruin en gaar zijn.

5. Voeg de gemengde groenten toe en bak nog 5-7 minuten, of totdat de groenten gaar zijn.

6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en breek de eieren boven het mengsel.

7. Bak de ovenschaal in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de eieren gestold zijn.

8. Serveer de gebakken aardappelen met groenten en ei warm.

Gebakken aardappelen met groenten en ei

Geef een reactie

Schuiven naar boven