Zalm uit de oven

Zalm uit de oven is een heerlijke manier om deze voedzame vis te bereiden. Het is eenvoudig te maken en het resultaat is een sappige, smaakvolle maaltijd. In dit recept wordt de zalm gebakken met een kruidige korst van knoflook, citroen en kruiden. Serveer de zalm met een frisse salade of een stukje geroosterd brood voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 porties zalmfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

3. Meng de knoflook, citroensap, oregano, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kom.

4. Bestrijk de zalmfilets met het kruidenmengsel.

5. Bak de zalm in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de vis gaar is.

6. Serveer de zalm met een frisse salade of een stukje geroosterd brood.

Zalm uit de oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven