Hüttenkäse

Hüttenkäse is een heerlijk en gezond alternatief voor kaas. Het is gemaakt van magere melk en is een goede bron van eiwitten, calcium en vitamine B12. Het is ook laag in calorieën en vet. In dit recept gebruiken we hüttenkäse als basis voor een heerlijke salade.

Ingrediënten:

– 200 gram hüttenkäse

– 1 komkommer, in dunne plakjes

– 1 rode paprika, in dunne reepjes

– 1 rode ui, in dunne ringen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel balsamicoazijn

– 1 theelepel honing

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel knoflookpoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng de olijfolie, citroensap, balsamicoazijn, honing, mosterd, knoflookpoeder, zout en peper in een kom. Roer goed door.

2. Voeg de komkommer, paprika en ui toe aan de dressing en meng goed.

3. Voeg de hüttenkäse toe en meng alles goed.

4. Serveer de salade meteen of laat het een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.

Eet smakelijk!

Hüttenkäse

Geef een reactie

Schuiven naar boven