Zalm quiche

Quiche met zalm is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een lunch of diner. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken. De combinatie van zalm, ei, kaas en kruiden maakt het een smakelijke en voedzame maaltijd. In dit recept leer je hoe je een heerlijke zalm quiche kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kant-en-klaar deeg voor quiche

– 2 eieren

– 200 ml slagroom

– 200 g gerookte zalm

– 100 g geraspte kaas

– 1 ui, fijngesneden

– 1 teentje knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel verse dille

– 1 theelepel verse peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een quichevorm in met boter en leg het deeg erin. Prik het deeg met een vork en bak het in de oven gedurende 10 minuten.

3. Klop de eieren in een kom en voeg de slagroom toe. Roer goed.

4. Voeg de gerookte zalm, geraspte kaas, ui, knoflook, dille en peterselie toe aan de eiermengeling. Breng op smaak met zout en peper.

5. Giet de eiermengeling in de quichevorm en bak de quiche gedurende 25-30 minuten in de oven.

6. Laat de quiche afkoelen en serveer.

Zalm quiche

Geef een reactie

Schuiven naar boven