Scrambled tofu

Scrambled tofu is een heerlijke, veganistische optie voor een ontbijt of lunch. Het is een gezonde, plantaardige maaltijd die je in slechts een paar minuten kunt bereiden. Met de juiste ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je een smakelijke, voedzame maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen. Hier volgt een recept voor scrambled tofu.

Ingrediënten:

– 1 blok tofu
– 1 eetlepel olijfolie
– 1/2 ui, fijngehakt
– 1/2 paprika, fijngehakt
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/4 theelepel chilipoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kopje plantaardige melk
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en paprika toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de knoflookpoeder, komijnpoeder, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de tofu toe en bak tot de tofu lichtbruin is.

5. Voeg de plantaardige melk toe en roer goed.

6. Laat het geheel 5 minuten koken.

7. Voeg de peterselie toe en roer goed.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer warm met wat extra peterselie.

Geniet van je scrambled tofu!

Scrambled tofu

Geef een reactie

Schuiven naar boven