Zalm met roerbakgroenten

Zalm met roerbakgroenten is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De zalm en de roerbakgroenten zijn een perfecte combinatie van smaken en textuur. Dit recept is een geweldige manier om deze twee ingrediënten samen te brengen.

Ingrediënten:

– 2 zalmfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 paprika, in blokjes
– 1 courgette, in plakjes
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilets op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper.

3. Bak de zalm in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, paprika, courgette, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe. Roerbak de groenten gedurende 5 minuten.

5. Haal de zalm uit de oven en leg deze op een bord.

6. Verdeel de roerbakgroenten over de zalm en serveer.

Eet smakelijk!

Zalm met roerbakgroenten

Geef een reactie

Schuiven naar boven