Zalm met pasta

Zalm met pasta is een heerlijke maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een gezonde en smakelijke combinatie van zalm, pasta en een paar verse ingrediënten. In dit recept wordt de zalm gebakken in een kruidige marinade en geserveerd met een saus van knoflook, citroen en kappertjes. De pasta wordt gekookt in een kruidige bouillon en afgemaakt met een frisse salade. Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Ingrediënten:

– 500 gram zalmfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel citroensap
– 2 eetlepels kappertjes
– 500 gram pasta
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
– 1 komkommer, in dunne plakjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de zalmfilet in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

3. Meng de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper in een kom en voeg het citroensap toe. Roer goed door en giet het mengsel over de zalm.

4. Strooi de kappertjes over de zalm en zet de schaal in de oven. Bak de zalm in ongeveer 15 minuten gaar.

5. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de olijfolie, laurierblaadjes, zout en peper toe.

6. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Giet de pasta af en voeg de peterselie toe.

8. Serveer de pasta met de gebakken zalm en de komkommer. Garneer met wat extra kappertjes en peterselie.

Zalm met pasta

Geef een reactie

Schuiven naar boven