Pasta carbonara met ei

Pasta Carbonara met ei is een klassieke Italiaanse pasta-gerecht dat een heerlijke combinatie van smaken biedt. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 350 gram spaghetti
– 2 eieren
– 100 gram pancetta of bacon, in kleine stukjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de pancetta of bacon toe. Bak deze op middelhoog vuur totdat deze knapperig is.

3. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.

4. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.

5. Klop de eieren in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de eiermengeling toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 1 minuut koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de pasta carbonara met ei direct.

Pasta carbonara met ei

Geef een reactie

Schuiven naar boven