Zalm lasagne is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van zalm, kaas en pasta. De zalm geeft de lasagne een heerlijke smaak en de kaas maakt het gerecht extra smeuïg. Met dit recept kun je een heerlijke zalm lasagne maken die je hele gezin zal smaken.
Ingrediënten:
– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gerookte zalm
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 500 ml melk
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
3. Voeg de bloem toe en roer goed.
4. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
5. Voeg de gerookte zalm toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.
6. Vet een ovenschaal in en leg hierin een laag lasagnebladen.
7. Voeg hierop een laag van het zalmmengsel en bestrooi met geraspte kaas.
8. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.
9. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas en peterselie.
10. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.
11. Serveer de lasagne meteen.