Rode kool koken

Rode kool is een heerlijke wintergroente die je op veel verschillende manieren kunt koken. In dit recept laten we je zien hoe je rode kool kunt koken met een heerlijke smaak. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 grote rode kool
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de rode kool in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat.

3. Verdeel de olijfolie over de plakjes rode kool en rooster deze in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

5. Voeg de kaneel, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

6. Voeg de geroosterde rode kool toe en roerbak deze gedurende 5 minuten.

7. Serveer de rode kool warm.

Rode kool koken

Geef een reactie

Schuiven naar boven