Kip a la bonne femme

Kip a la bonne femme is een klassiek Frans gerecht dat al sinds de 19e eeuw wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit kip, champignons, wortelen, uien en aardappelen. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een weekdagavondmaaltijd. Hieronder volgt het recept voor kip a la bonne femme.

Ingrediënten:

– 4 kippenbouten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 kopje witte wijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg de kippenbouten toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de uien, wortelen, champignons, knoflook, aardappelen, bloem, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de witte wijn toe en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 30 minuten.

7. Serveer de kip a la bonne femme met een frisse salade.

Kip a la bonne femme

Geef een reactie

Schuiven naar boven