Zabaglione

Zabaglione is een heerlijke Italiaanse dessert dat gemaakt wordt met eieren, suiker en marsala-wijn. Het is een luchtige, romige, zoete lekkernij die perfect is als toetje of als een verfrissende snack. In dit recept leer je hoe je zabaglione maakt met slechts een paar ingrediënten.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 4 eetlepels suiker

– 1/2 kopje Marsala-wijn

– 1/4 kopje water

Instructies:

1. Begin met het kloppen van de eieren en suiker in een kom totdat het mengsel licht en luchtig is.

2. Voeg de Marsala-wijn en het water toe en klop het mengsel nog een paar minuten.

3. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en voeg het eimengsel toe.

4. Klop het mengsel met een garde of een houten lepel, terwijl je de pan regelmatig ronddraait.

5. Blijf kloppen totdat het mengsel dik en romig is.

6. Serveer de zabaglione warm of koud.

Geniet van je zabaglione!

Zabaglione

Geef een reactie

Schuiven naar boven