Taart chocolade

Heb je zin in een heerlijke chocoladetaart? Dan is dit recept precies wat je zoekt! Deze taart is gemaakt met een heerlijke chocoladecakelaag, een romige chocoladevulling en een glanzende chocoladeglazuur. Het is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid.

Ingrediënten:

Cakelaag:

– 2 kopjes bloem
– 3/4 kopje suiker
– 1/2 kopje cacaopoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 2 eieren
– 1 kopje melk

Vulling:

– 1 kopje roomkaas
– 1/2 kopje poedersuiker
– 1/2 kopje chocoladesiroop
– 1/4 kopje boter, gesmolten

Glazuur:

– 1 kopje chocoladeschilfers
– 1/4 kopje boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de gesmolten boter, eieren en melk toe en mix tot een glad beslag.

3. Vet een springvorm in en giet het beslag erin. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten. Laat afkoelen.

4. Meng de roomkaas, poedersuiker, chocoladesiroop en gesmolten boter in een kom. Roer tot een glad mengsel.

5. Verdeel het mengsel over de afgekoelde taartbodem.

6. Smelt de chocoladeschilfers en boter in een pannetje op laag vuur. Roer tot een glad mengsel.

7. Giet het chocolademengsel over de taart en laat afkoelen.

8. Serveer de taart en geniet ervan!

Taart chocolade

Geef een reactie

Schuiven naar boven