Zaanse broeder

Zaanse Broeder is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van gebakken spek, uien, aardappelen en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te maken is en dat iedereen kan genieten. Hieronder volgt het recept voor Zaanse Broeder.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 2 uien

– 200 gram gerookt spek

– 200 gram geraspte kaas

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Pel en snipper de uien.

3. Bak het spek in een koekenpan tot het knapperig is.

4. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht zijn.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze tot ze gaar zijn.

6. Voeg de geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

9. Smelt de boter in een ovenschaal.

10. Voeg het spek-uien-aardappelmengsel toe en verdeel het gelijkmatig over de ovenschaal.

11. Bak de Zaanse Broeder in de oven gedurende 25-30 minuten.

12. Serveer de Zaanse Broeder warm met een salade.

Zaanse broeder

Geef een reactie

Schuiven naar boven