Yorkshire pudding

Yorkshire pudding is een klassiek Engels gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een luchtig, gebakken deeg dat wordt geserveerd als een bijgerecht bij rood vlees. Het is een lekker en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken. Hier volgt een recept voor Yorkshire pudding dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eieren

– 120 ml melk

– 120 ml bloem
– 1/2 theelepel zout
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

2. Klop de eieren in een kom en voeg de melk toe.

3. Voeg de bloem, het zout en de boter toe en meng alles goed.

4. Vet een ovenschaal in met wat boter en giet het beslag in de ovenschaal.

5. Bak de pudding in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de pudding warm met jouw favoriete bijgerecht.

Eet smakelijk!

Yorkshire pudding

Geef een reactie

Schuiven naar boven